Цветя и венци пред ПАРАКЛИС НА ГЕРОИТЕ ОТ ПЛЕВЕН в Москва

Празникът в Москва, Русия започва с поднасяне на цветя и венци пред Паметника – ПАРАКЛИС НА ГЕРОИТЕ ОТ ПЛЕВЕН в Москва.

Празника почетоха Българската общност в Москва и Българската православна църква, много български студенти и руски граждани, длъжностни лица както от руска така и от българска страна. С празнична литургия за упокой на загиналите по време на Руско-турската война в църквата като бе споменат и свети Александър Невски !

България и Русия са неразривно свързани два народа с общи корени, език, духовна принадлежност, с обща история и минало ! От нас зависи да бъдем и с общо бъдеще, защото каквото посеем това и ще пожънем, а на земята полята с руска кръв за нашата свобода не бива да сеем раздор и разединение !

Ние сме два братски славянски народа, които са имали силна връзка от векове, а днес по-малкият брат наречен България някак си не полага нужните усилия да запази тази дружба !

Скъпи съотечественици, време е да измием позора, който някой политици нанесоха на тази братска любов, време е да положим и ние венци на братските могили и паметници и да покажем нужното уважение и почит към героите отдали животът си за да я има България днес!

От тържественото събитие „Медиа Мост България“ и „Булпресс“ от Москва, Русия Борис Анзов

Ние от медийната група на Булпресс и “ Медиа Мост България “ в лицето на Борис Анзов поднасяме едно голямо СПОСИБА !