На 08.05.2017г. във Варна да съхраним историята и паметниците си!

Вижте каква инициатива стартира в град Варна !

Страницата ”Да променим съдбата си” във Фейсбук публикува следния апел към всички Варненци: Варненци винаги са били първи! Варненци винаги са били родолюбци, човечни и умни!

Да почетем паметта на хората, които дадоха живота си, за да има обединена Европа! Да почистим едно емблематично място, за жителите и гостите на гр. Варна, в навечерието на „Деня на Европа!“

Нека да покажем, че можем да сме по-добри, че можем да сме достойни граждани на Света! Една инициатива на Сдружение „Под лупа“; “ Да променим съдбата си“; интелектуалци и граждани на Варна!
Млади, енергични и винаги готови да помогнат!
Хората от Сдружение „Под лупа“, ще се включат в националната кампания, за опазване и почистване на паметниците в България!
Включете се и ВИЕ!
Да покажем, че Варна е град на културата и традициите.

Да последваме примера на другите български градове!
Телефон за контакт 0893/ 783-215

Ние от bulpress.info публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).
Ние от Булпресс и „Медиа Мост” благодарим на всички родолюбци и патриоти, на всички, които с такива инициативи за почистване на паметници в цялата страна възпитават младото поколение в родолюбие !
Паметниците като такива идват да ни напомнят за определен човек или събитие и те са там за да подържат паметта на нацията или родовата памет, но те са там да ни напомнят да не забравяме и да ги пазим, поддържаме и да предаваме споменът за тях е наш дълг към идните поколения!

С личен пример се отсрамиха и от Варна

https://www.facebook.com/1045528408831410/videos/1510420122342234/

Молим всички, които искът да се включат във почистването на „Паметник на българо-съветската дружба“ във град Варна на 08.05.2017г. от 17:00 до 19:00 да се свържат с организаторите на събитието на телефон 0893/ 783-215 Светлозар Минов или на страниците им във Фейсбук !

Да се поклоним, да поставим цвете в нозете на загиналите за свободата на България е дълг на всеки един от нас !
След като вече в няколко града в страната групи ентусиасти и родолюбци решиха да изтрият срамът от челата и да покажем нужната почит и уважение, ние от Булпресс вече запалихме искрата, а сега Вие сте наред !

Прилагаме и списък на паметниците в страната ЕТО ТУК !

Ако милееш за българската памет предай нататък, бъди преносител !

За Булпресс и „Медия Мост” събитието отразиха Борис Анзов и Стефан Пройнов !