Go TV България / Go TV Bulgaria


GO tv е туристически информационен канал, който представя съдържание в следните рубрики: GOexplore, GOfree и GOback-in-timе.

GOexplore: Пътувания, които ще ви отведат до неочаквани места. Приключения и пътешествия.

Филмите в тази рубрика представят туристически и природни обекти и забележителности. Освен обща информация и любопитни факти за обектите, тук ще чуете интересни предания и легенди, както и разкази от първо лице.

GOfree: Как и къде да се забавляваш с вход свободен, събития и фестивали. Без билет Рубриката представя събития и фестивали с вход свободен. GOback-in-time: Истории от отминали времена, които да разкажеш на приятели. Пътуване в миналото. Рубриката съдържа филми с историческа насоченост и представя исторически обекти, личности и събития.

Телевизия GOtv стартира като специализираната телевизионна програма за туристическа информация и реклама на България – BG INFO Channel. В началото като хотелска кабелна мрежа в курортния комплекс Слънчев бряг, каналът BG INFO на български език вече е с национално покритие.

От 2008 г. специализираната телевизионна програма е включена в цифровите пакети в мрежата КейбълТЕЛ, а от 2010 г. – в основния цифров пакет на Blizoo – обединената мрежа на КейбълТЕЛ и Евроком. По данни на оператора, около 500 000 български домакинства са цифровите абонати, които са и аудитория на БГ-Инфо ченъл български.

БГ-Инфо ченъл се излъчва и по локалната кабелна мрежа на територията на к.к. Слънчев бряг и прилежащите ваканционни селища, отделно от горепосоченото разпространение. Дългогодишни наши абонати са 150 хотела в Слънчев бряг, 22 хотела в Несебър, 65 менажирани сгради в региона и над 1000 частни абоната от двете курортни населени места.

Общо 30 000 абонатни точки. Изключително изгодно за нашите партньори е това, че през летния сезон, предвид многонационалността на зрителите, програмата ни се излъчва и чрез два чуждоезикови канала – БГ-Инфо ченъл на руски език, БГ-Инфо ченъл на английски език.

Основната цел на каналите е да предоставят на туристите и гостите на курортните селища актуална информация за възможностите за отдих, забавления, култура и спорт в региона, страната и чужбина; да представят дори и най-малко известните кътчета на света, както и маршрутите до тях; да запознават с марки на стоки и услуги.

СПОДЕЛИ
предишна статияБГ Днес / BG Dnes
следваща статияNASA TV / НАСА ТВ