Bulpress TV

Медия мост Дегестан и Гоце Делчев

Featured
Your video will begin in 0

Thanks! Share it with your friends!

URL

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Добавено by Bulpress Свят
503 Прегледи

Описание

Градим културни мостове, а с времето се рушат ли, рушат ! Ние сме длъжни не пред предците си, а пред идните и на тях им дължим именно завета на предците си ! Но преди това трябва да ги научим в семейни ценности !

Корените на българското семейство са изключително дълбоки и навлизайки в неговата територия трябва да сме наясно, че семейството за българина е крепост. То е мястото за психично и нравствено изграждане, мястото за съхраняване на националните и духовни ценности!

Уважението към по-възрастните е заложено в не една националност и не една религия, то е основният камък на социалните отношения ! Борис Анзов изгради медиен мост между два свята отдалечени на хиляди километри, но два свята, в които има една и съща традиция !

Традицията да покажеш уважение към по-възрастният и когато той премине покрай теб да станеш и да му се поклониш така да покажеш уважение и преклонение ! Стара Българска традиция, която за жалост си отива с едно поколение възпитано в морал и семейни ценности, възпитано в уважение, а това е думата уважение ! Вижте филмът на Медия Мост България, в който акцентът е тази дума „Уважение“!

Дагестански народ е съхранил тази важна частица за уважение от младите към по-възрастните. Младите хора са за пример в Дагестан и може би от тях да почерпим опит как се пази и съхранява род, народ, култура и идентичност.

Време е да се завърнем към старите морални норми и практики, защото и ние ще остареем и тогава ще видим грешката си, но ще бъде късно ! Време е за нравоучение, време е за национално спасение и да съберем културните парченца на картата наречена България !

Някога е имало учени в БАН и отдели в телевизия и радия, отдели, които са издирвали и съхранявали фолклорът ни, изучавали и предавали различните обичаи и традиции регионални и национални, но някак си после дойде чалгата и всичко се прекъсна !

За финал ще Ви припомним думите на Неофит Рилски: „А народ, който заличава историята си (или я пренаписва), който се отрича от своите корени и гледа с насмешка на постиженията на своите предци, е осъден на претопяване, заробване и гибел.”

Ние от Bulpress.tv и Медия мост България с подкрепата на НПО Що е маке все е юнак Ви призоваваме да съхраним България и да съберем загубените парченца от онази България от която се отрекохме ! Нека всички кажем „България над всичко и всички“ !

Публикувайте коментар

Коментари

Публикувайте първия коментар за този клип.
RSS