Bulpress TV

За буквите

Your video will begin in 0

Thanks! Share it with your friends!

URL

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Добавено by Bulpress България
101 Прегледи

Описание

Коя е първата християнска столица на България? Интересни исторически факти, които показват от къде са тръгнали буквите и до къде са се разпрострели !

Важно е да се знае, че става дума за БЪЛГАРИЯ и град ПЛИСКА - първата Българска столица, но и най-големият християнски храм е тук - старата базилика, която за времето си е била най-големият християнски храм построен в мегаполисът Плиска! Става ясно от видеото, че Плиска е била по-голяма от самият Рим и Константинопол. Българските царе по нищо не са отстъпвали,а напротив, те са превъзхождали останалите с това, че са имали собствена писменост и език !

Не става дума за туристическа атракция, а за едно преклонение пред азбуката, едно преклонение пред българската писменост, която е писменост на над 500 000 000 хора по света ! Нашите букви са покорили не един или два народа, а нашите политици в лицето на министерството на туризма се подиграха с това !

Но такава е страната ни и този, който усвоява милиони от Европейски програми трябва да блесне пред този, който е дал милиони от джобът си за да съхрани !

За съжаление такива са политиците ни продажни и срам ме е, че това се случва пред очите ни, а медиите мълчат и крият виновниците за това !

Но буквите са от векове и са надживели не един или двама продажни управници, но благодарение на тях ние четем в книгите за велики български владетели! Дано доживеем да видим пак такива, които са готови да пожертват най-милото си за България, за народът си !

Време е да имаме държавници като тези, които са живели в забравената Плиска, които не да раздават страната си на концесии за по 100 години, а да казват „от земята българска и камък няма да дадем“!

И докато Няма достойни Българи, които да бранят честа и достойнството на народът ни, добре че има един Арменец да направи този ПАРЕФ за делата ти Карен Алексанян!

Всеки българин трябва да посети Дворът на кирилицата и не забравяйте \"в началото бе словото\" !

Публикувайте коментар

Коментари

Публикувайте първия коментар за този клип.
RSS