Bulpress TV

Атанас Зафиров: За мен беше чест да бъда част от „Безсмъртният полк”. Честит празник!

Your video will begin in 0

Thanks! Share it with your friends!

URL

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Добавено by Bulpress България
1,231 Прегледи

Описание

Атанас Зафиров написа на стената си във Фейсбук: За мен беше чест да бъда част от ”Безсмъртният полк”. Честит празник !

И публикува снимки от полагането на цветя на паметника на Альоша в Бургас ! Истината е, че този миг изпълнен с гордост не би бил такъв, ако само преди няколко дни Йордан Георгиев, бивш общински съветник от БСП и близък приятел, и съратник на Зафиров не бе инициирал почистването на паметника в Бургас от нацистките символи и графитните надписи по него !

Ние от Булпресс сме подели кампания в десетки градове по иницииране на почистване на надгробни могили и паметници след подаден сигнал към медиите от Атанас Зафиров за случващото се в Бургас. Достойна е и постъпката на неговият съпартиец Йордан Георгиев! Ние от Булпресс следим случващото се там !

По-късно самият Йордан Георгиев пред една медия казва: „За мен фашизмът представлява най-голямото зло на човечеството. Този паметник символизира не толкова съветската армия, колкото победата над хитлерофашизма”, каза   Йордан Георгиев!

От БНО „Шипка“ и от Войнски съюз организираха почистване на паметника във Варна на българо-съветската дружба бе почистен и прилежащите площи около него !

Същите получават сигнал, че се подготвя поредното оскверняване непосредствено на празника в Бургас и техен патрул е пазил паметника на Альоша през нощта !

Днес Атанас Зафиров казва „за мен беше чест“ и Йордан Георгиев е също изпълнен гордост от постъпката като стотици днес поставиха цветя в краката на Альоша, но там някъде има двама анонимни, които направиха днешното събитие в Бургас по отбелязването на „Безсмъртният полк“ спокойно и предотвратиха една долна провокация, един варварски акт и на кратко спасиха честа на България !

Браво, ние трябва да поддържаме паметниците, но и да ги пазим и предадем в достоен вид на идните поколения ! Длъжни сме не само пред загиналите за свободата на България, а длъжни сме пред идните поколения !

Публикувайте коментар

Коментари

Публикувайте първия коментар за този клип.
RSS