Bulpress TV

Плакат Россия-Болгария Братья навеки!

Your video will begin in 0

Thanks! Share it with your friends!

URL

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Добавено by Bulpress Свят
2,284 Прегледи

Описание

За втора поред година Българите в Москва, Русия преминаха през Червения Площад с Плакат Россия-Болгария Братья навеки

Българските участници в акцията на „Безсмъртния Полк“ на Русия, започна своето движение посока Кремъл от метростанция "Беларусская".

Безброй колони от хора, носещи снимки на любими хора, баби и дядовци, които са участвали във Великата Отечествена война. Един безкраен поток от хора и отделни новопостъпващи групи от съседни улици и алеи се присъединяваха към акцията. Хората пееха заедно, подпяваха песни от годините на войната.

Доброволци раздавали питейна вода и също така имало няколко полеви кухни, готови да хранят всички в хода на конвоите на улица Тверская. Българите в Москва, Русия учещи и работещи отпразнуваха за втора поредна година „Безсмъртния полк“ на България, който носи името на първия Български партизанин от село Добринище сега град - Иван Козарев с прякор "Балкан" с шествие през Червения Площад.

Инициативата е на НПО „Що е Маке, се е Юнак - Българи Юнаци“ подкрепена от учещи и работещи, и живеещи в Русия българи. Мария Бистрина, Мария Георгиева, Милуш Милушев, Елена Добрева, Веселин Костадинов, Вяра Атанасова Стойчева-Мурженян, Борис Анзов и др…

Акцията „Безсмъртен полк“ се провежда за пръв път в Русия от НПО ЩО Е МАКЕ СЕ Е ЮНАК-БЪЛГАРИ ЮНАЦИ! на 9 май 2016 г. с портретите предимно на Партизаните от Пиринския край. Иван Козарев, Тодор Арнаудов, Николай Парапунов, Чобан Бойчо, децата герой Васил и Сава Кокарешкови, Вела Пеева, Митко Палаузов и др...

"Безсмъртният полк" обхваща над 40 държави по света. Инициативата е гражданско движение, чиято цел е да събере личните снимки и истории на хората, участвали в антифашистката борба, както и спомените на техните потомци. Акцията е проведена за първи път през 2012 г. в руския град Томск.

През 2013 акцията "Безсмъртен полк" се провежда в 120 градове и села в Русия, а през 2014 – в 500 града в седем страни по света.

През 2015 "Безсмъртният полк" марширува в 36 държави. В Москва излизат половин милион души, начело с президента на Русия Владимир Путин, който носи портрета на своя баща – Владимир Спиридонович Путин (боец от 330-ти стрелкови полк на 86-а дивизия на Червената армия, ранен при отбраната на Нева в битката за Ленинград).

В момента инициативата се провежда в държави като Русия, Великобритания, Франция, Австрия, САЩ, Армения, Германия, Израел, Ирландия, Исландия, Катар, Корея, Ливан, Швеция, Коста Рика, Полша, Италия, Белгия, Холандия, Черна Гора, Монголия, Норвегия, Приднестровието, Молдова, Азербайджан, Беларус, Казахстан, Киргизистан, САЩ, Узбекистан, Украйна, Естония, Малта, Австралия, Швейцария, Абхазия и България.

От Москва, Русия за Вас предаде Борис Анзов

Ние от Булпресс и „Медия Мост“ Ви предоставяме видеото от 2015г. Ние ще допълним, че в България се надига огромна вълна от хора, които също вземат дейно участие от хора на които са участвали във Великата Отечествена война техни близки и роднини, техните наследници, които искат спомена да живее вечно ! Да склоним глава пред подвигът на милионите загинали във войната, ако не бе тяхната саможертва нямаше да я има и България днес ! Вечна и памет и поклон до земя ! Амин !

Публикувайте коментар

Коментари

Публикувайте първия коментар за този клип.
RSS